• .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2022 - noc panteion by xtval
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

Υποστήριξη χρηστών

 

 Σύνδεση στο δίκτυο Eduroam - Identity provider 

Τα ενεργά μέλη του Πανεπιστημίου έχουν αποκτήσει δικαίωμα σύνδεσης σε χιλιάδες αντίστοιχα σημεία ασύρματης πρόσβασης ιδρυμάτων του εσωτερικού και του εξωτερικού, τα οποία συμμετέχουν στην κοινοπραξία eduroam. Όταν ένα μέλος του Παντείου Πανεπιστημίου επισκεφτεί ένα  ίδρυμα που συμμετέχει στο eduroam μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό από το  Πάντειο Πανεπιστήμιο.

To eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο αναπτύχθηκε για την διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Διασυνδέει ένα πλήθος από ακαδημαϊκά ιδρύματα και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να διαθέτετε ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό  (uregister) του Παντείου Πανεπιστημίου και από τη στιγμή που θα καταχωρηθούν τα στοιχεία σύνδεσης στη συσκευή σας μπορείτε να συνδεθείτε από οποιοδήποτε ασύρματο σημείο πρόσβασης eduroam στον κόσμο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Πρόσβαση από τον σύνδεσμο: https://cat.eduroam.org/?idp=7420  και επιλογή του σωστού πακέτου εγκατάστασης (CAT).

Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο ιντερνετ για να κατεβάσετε τον installer, ανάλογα το λειτουργικό σας διαλέγετε το αντίστοιχο εικονίδιο εγκατάστασης.

Στην περίπτωση που το λειτουργικό της συσκευής σας είναι διαφορετικό από MS Windows 10, 11, το κόκκινο βέλος σας δείχνει πώς θα δείτε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις,

για όσα λειτουργικά συστήματα υποστηρίζονται και να διαλέξετε το επιθυμητό. Προσοχή, διαβάστε πριν από κάθε ενέργεια τις πληροφορίες δίπλα από κάθε έκδοση,

που συμβολίζει το γράμμα " i "

Μόλις κατέβει ο installer με ctrl+J τον βλέπετε στις λήψεις σας (π.χ. για Win 10,11) και επιλέγοντας "εμφάνιση στο φάκελλο" όπως δείχνει το κόκκινο βέλος,

τρέχετε το eduroam-W10-PUoSaPS.exe αρχείο.

 

Στη συνέχεια όταν ζητηθούν τα στοιχεία σύνδεσης, βάζετε τα διαπιστευτήριά σας του ιδρύματος (Παντείου) και αν δεν συνδεθείτε αυτόματα,

επιλέξτε από τη λίστα των ασύρματων δικτύων το δίκτυο με SSID eduroam, εφόσον υπάρχει κάλυψη στο σημείο που βρίσκεστε.

 

Προσοχή!

Τα πακέτα εγκατάστασης περιέχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις ασφαλείας για κάθε ίδρυμα. θα απορριφθεί η σύνδεση αν κάνετε χρήση  ενός πακέτου εγκατάστασης διαφορετικού ιδρύματος.

Είναι πιθανό ορισμένα antivirus που έχετε στον υπολογιστή σας, να θεωρήσουν λανθασμένα τον installer(πακέτο εγκατάστασης) κακόβουλο λογισμικό, και να μην επιτρέψουν το κατέβασμα ή/και την εκτέλεσή του. Σ’ αυτή την περίπτωση ρυθμίστε κατάλληλα το antivirus, ή απενεργοποιήστε το μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Τα πακέτα εγκατάστασης eduroam CAT διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στην συσκευή σας, ωστόσο θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι χρησιμοποιείτε τα αυθεντικά. Για αυτό το λόγο τα πακέτα εγκατάστασης eduroam CAT είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα από GÉANT Association. Προσέξτε για κάποιο μήνυμα του συστήματος που να το επιβεβαιώνει.

Όταν συνδέεστε από μια συσκευή που δεν έχει διαμορφωθεί η ασφάλειά σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Το νόημα της προ-διαμόρφωσης είναι να ρυθμιστεί η ασφάλεια, όταν αυτό πραγματοποιηθεί, η συσκευή θα επιβεβαιώσει αρχικά ότι επικοινωνεί με τον σωστό εξυπηρετητή αυθεντικοποίησης και δεν θα στείλει τον κωδικό πρόσβασή σας σε κάποιον μη αξιόπιστο.

Το 'SmartScreen' των Windows ή ο 'Internet Explorer' αναφέρουν ότι η λήψη του αρχείου δεν είναι συχνή και πιθανώς να είναι επιβλαβές. . Η προειδοποίηση απλώς οφείλεται στο γεγονός ότι το αρχείο δεν έχει αρκετές λήψεις από χρήστες ώστε να θεωρηθεί δημοφιλές από την Microsoft . Το μήνυμα αυτό καθαυτό δεν αποτελεί πρόβλημα ασφαλείας. Όσο το αρχείο εμπεριέχει μια έγκυρη υπογραφή από GÉANT Association, η λήψη του είναι ασφαλής.

Σύντομη περιγραφή του έργου των τμημάτων της Διεύθυνσης

ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εποπτεία & διαχείριση της λειτουργίας του δικτύου επικοινωνιών (τηλεφωνικό δίκτυο και δίκτυο δεδομένων), την υποστήριξη & διαχείριση του εξοπλισμού (υλικό & λογισμικό ), την υποστήριξη  περισσότερων  των 20.000 μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ακαδημαϊκό & διοικητικό προσωπικό, καθώς προπτυχιακούς , μεταπτυχιακούς & διδακτορικούς φοιτητές) .

Διευθυνσιοδότηση Υπολογιστών και ιστοσελίδων  (dns).

Δημιουργία , διαχείριση , υποστήριξη του ιστότοπου του τμήματος.

Διαχείριση χρηστών στη Διαύγεια. 

Υποστήριξη – συντήρηση – διαχείριση εφαρμογών στο δίκτυο Internet (ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης μόνο κέντρου διαχείρισης δικτύου(NOC), μεταφορά αρχείων (FTP), υπηρεσίες Ενδιάμεσου (proxy) των Servers δικτύου εφαρμογών του Πανεπιστημίου και Internet. 

Φιλοξενία των ιστοσελίδων των τμημάτων (Web Hosting). 

Παρακολούθηση αναγκών και αποθεμάτων υλικού Πληροφορικής,  τήρηση αρχείου εξοπλισμού και υλικού Πληροφορικής , διαχείριση και ανακύκλωση παλαιού ηλεκτρονικού υλικού Πληροφορικής

Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες εξοπλισμού Πληροφορικής σε Hardware και Software του Παν/μίου. (Έκδοση προδιαγραφών για εξοπλισμό & λογισμικό). Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες μηχανογραφικών αναλωσίμων.

 

Αξιολόγηση Τεχνικών Χαρακτηριστικών σε Διαγωνισμούς Πληροφορικής. (Τεχνική αξιολόγηση προσφερόμενου εξοπλισμού Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο.)Αξιολόγηση συστημάτων υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εκμετάλλευση και συντήρηση μηχανογραφικών εφαρμογών μισθοδοσίας προσωπικού και φοιτητολογίου.

Συγκεκριμένα την ανάλυση, σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος «Φοιτητολόγιο»

(προπτυχιακά-μεταπτυχιακά-μέλη ΔΕΠ), διαχείριση και συντήρηση στατιστικών στοιχείων του Πανεπιστημίου.

Η διαχείριση των web εφαρμογών (ηλεκτρονική βαθμολόγηση διδασκόντων, ηλεκτρονική δήλωση-αναλυτική βαθμολογία φοιτητών),

υποστήριξη και συντήρηση εφαρμογών και υλικών του Πανεπιστημίου αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση τους.

 

Υποστήριξη-συντήρηση βλαβών υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Συντονισμός και χρήση Τηλεδιασκέψεων.    

Συντονισμός και κατανομή Αιθουσών Διδασκαλίας.

Παρακολούθηση καλής λειτουργίας των εργαστηρίων Η/Υ.    

Σχεδιασμός των εφαρμογών για τις διοικητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου και μελέτη των προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν.

Ενημέρωση, εκπαίδευση και στήριξη προσωπικού και φοιτητών στη χρήση και εκμετάλλευση των δικτύων.

Διοργάνωση σεμιναρίων και η έρευνα και ο σχεδιασμός για χρήση νέων τεχνολογιών.

Έκδοση προδιαγραφών για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού.

 

Επίλυση παρουσιαζομένων προβλημάτων σε Hardware και Software.

f t g m