Εάν χρησιμοποιείτε Outlook 2010 ή Outlook 2013, θα μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας Exchange αντί POP3 ή IMAP4. Η σύνδεση με τη χρήση του Exchange σάς παρέχει δυνατότητες ημερολογίου και συνεργασίας, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες εάν συνδεθείτε με τη χρήση POP ή IMAP. 

Ανοίξτε το Outlook. Εάν εμφανιστεί ο Οδηγός εκκίνησης του Microsoft Outlook, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο στην πρώτη σελίδα του οδηγού. Στη συνέχεια, στη σελίδαΛογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ρυθμίσετε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν ο Οδηγός εκκίνησης του Microsoft Outlook δεν εμφανιστεί, κάντε κλικ στην καρτέλαΑρχείο από τη γραμμή εργαλείων του Outlook. Στη συνέχεια, ακριβώς πάνω από το κουμπίΡυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού.

1.Επιλέξτε Μη αυτόματη διαμόρφωση ρυθμίσεων διακομιστή ή πρόσθετων τύπων διακομιστή και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

2.Στη σελίδα Επιλογή υπηρεσίας , επιλέξτε Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω Internetκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

3.Στη σελίδα Ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Internet, παρέχετε τις πληροφορίες που ακολουθούν.

Στην περιοχή Στοιχεία χρήστη:

1.Στο πλαίσιο Το όνομά σας, εισαγάγετε το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται στους χρήστες, όταν στέλνετε μηνύματα από αυτόν το λογαριασμό.

2.Στο πλαίσιο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Στην περιοχή Στοιχεία διακομιστή:

1.Στην περιοχή Τύπος λογαριασμού, επιλέξτε IMAP ή POP3. Συνιστάμε τη χρήση ενός λογαριασμού IMAP, επειδή υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες.

2.Στο πλαίσιο Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας, εισαγάγετε το όνομα του διακομιστή IMAP ή POP. Εάν συνδέεστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Office 365, το όνομα του διακομιστή IMAP ή POP είναι outlook.office365.com. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Office 365, ανατρέξτε στην ενότητα Εύρεση των ρυθμίσεων διακομιστή POP ή IMAP παρακάτω σε αυτό το άρθρο.

3.Στο πλαίσιο Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP), εισαγάγετε το όνομα του διακομιστή SMTP. Εάν συνδέεστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Office 365, το όνομα του διακομιστή SMTP είναι smtp.office365.com. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Office 365, ανατρέξτε στην ενότητα Εύρεση των ρυθμίσεων διακομιστή POP ή IMAP παρακάτω σε αυτό το άρθρο.

Στην περιοχή Στοιχεία σύνδεσης:

1.Στο πλαίσιο Όνομα χρήστη, εισαγάγετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

2.Στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν επιθυμείτε την απομνημόνευση του κωδικού πρόσβασης από το Outlook, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Απομνημόνευση κωδικού.

3.Στο κάτω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες ρυθμίσεις και συμπληρώστε τα στοιχεία στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ιnternet ως εξής:

Στην καρτέλα Διακομιστής εξερχομένων, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Ο διακομιστής εξερχομένων (SMTP) απαιτεί έλεγχο ταυτότητας.

Στην καρτέλα Για προχωρημένους:

1.Στην περιοχή Διακομιστής εισερχομένων (IMAP) ή Διακομιστής εισερχομένων (POP3), δίπλα στο στοιχείο Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης, επιλέξτε SSL στην αναπτυσσόμενη λίστα.

2.Στην περιοχή Διακομιστής εξερχομένων (SMTP), δίπλα στο στοιχείο Χρήση του παρακάτω τύπου κρυπτογραφημένης σύνδεσης, επιλέξτε TLS και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

3.Εάν χρησιμοποιείτε POP3 και θέλετε να διατηρούνται αντίγραφα των μηνυμάτων σας στο διακομιστή, στην περιοχή Παράδοση, κάντε κλικ στην επιλογή Διατήρηση αντιγράφου μηνυμάτων στο διακομιστή. Εάν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, όλα τα μηνύματα θα καταργούνται από το διακομιστή και θα αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή σας.

4.Στη σελίδα Προσθήκη νέου λογαριασμού, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του λογαριασμού σας από το Outlook, κάντε κλικ στο κουμπίΚλείσιμο για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Έλεγχος ρυθμίσεων λογαριασμού.

5.Στη σελίδα Συγχαρητήρια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

6.Στη σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.

7.Εάν χρησιμοποιείτε IMAP4, μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ρωτά εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψη φακέλων για τον διακομιστή αλληλογραφίας που έχετε προσθέσει. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι. Χρησιμοποιήστε το περιβάλλον εργασίας χρήστη του Outlook για να επιλέξετε τους φακέλους που θα συγχρονίζονται ανάμεσα στον διακομιστή και στον τοπικό υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Εύρεση των ρυθμίσεων διακομιστή POP ή IMAP

Εάν συνδέεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Office 365, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε τις ρυθμίσεις σας. Για το Office 365, το όνομα του διακομιστή για IMAP και POP είναιoutlook.office365.com και το όνομα του διακομιστή για SMTP είναι smtp.office365.com.

Εάν δεν συνδέεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Office 365, κάντε τα εξής για να αναζητήσετε τις ρυθμίσεις σας.

1.Πραγματοποιήστε είσοδο στο λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το Outlook Web App. Για βοήθεια σχετικά με την είσοδο, ανατρέξτε στο θέμα Είσοδος στο Outlook Web App.

2.Στη γραμμή εργαλείων του Outlook Web App, επιλέξτε Ρυθμίσεις   > Επιλογές >Λογαριασμός > Ο λογαριασμός μου > Ρυθμίσεις για πρόσβαση POP και IMAP.

3.Το όνομα του διακομιστή POP3, IMAP4 και SMTP, καθώς και άλλες ρυθμίσεις που ίσως χρειαστεί να καταχωρήσετε, παρατίθενται στη σελίδα Ρυθμίσεις για πρόσβαση POP και IMAP στην περιοχή Ρύθμιση POP ή Ρύθμιση IMAP και Ρύθμιση SMTP.